Јавни час у Центру за културу Раковица

Градска општина Раковица, у сарадњи са Секретаријатом за заштиту животне средине града Београда и Санитарним еколошким друштвом, организовала је јавни час у Центру за културу Раковица. Овај догађај реализован је по основу јавног конкурса за финансирање пројеката које реализују удружења из области заштите животне средине под називом „Зелено срце белог града“.

ГО Раковица се, заједно са ГО Савски венац, појављује као партнер у пројекту “Зелени дани и јавни час – позив за зелено срце белог града“ који је подржан од стране Секретаријата за заштиту животне средине града Београда. Творац пројекта је Санитарно еколошко друштво на челу са госпођом Маром Влајковић. Обраћајући се деци на почетку овог јавног часа, председник Градске општине Раковица Владан Коцић поздравио је настојања деце да се већ у том узрасту определе за вредности које негују свест о значају заштите животне средине. “Оно што данас научите, биће велики залог за вашу будућност и ја сам веома срећан што на тај начин већ размишљате о важности очувања животне средине” поручио је Коцић.

Циљ пројекта је подстицање, усмеравање и јачање свести о значају заштите животне средине. Активности које су се, овим поводом, одвијале на територији ГО Раковица су јавна окупљања , еко-играонице за предшколце и еко-радионице за основце нижих разреда. У оквиру еко-радионица организовани су ликовни и литерарни конкурси на тему „Какво окружење очекујем, шта могу да учиним“. Током јавног часа деца су извела изванредне сценске перформансе и представе које за циљ имају јачање свести о важности заштите човекове средине.