Санитарно Еколошко Друштво у ОШ “Бранко Ћопић“

држали смо еко радионицу у оквиру пројекта: „Зелени дани и јавни час, позив за ЗЕЛЕНО СРЦЕ БЕЛОГ ГРАДА“ у одељењу VII3 . На радионици су учествовали ученици седмог разреда (укупно двадесет осморо, петнаест дечака и тринаест девојчица). петнаест дечака и тринаест девојчица Циљ радионице је подстицање, унапређење знања из животне средине , унапређење знања о значају шума, енергетске ефикасности и обновљивих извора енергије као и знања о теми очувања природних ресурса и њиховом значају.

У интеракцији са предавачима, представницима Санитарног Еколошког Друштва, ученици су били заинтересовани за нова знања о заштити животне средине. Други део радионице, „Ми хоћемо чисте реке и зелене шуме“, посвећено је припреми за представљање 13.11.2014.године на јавном часу у Центру за културу у Раковици . Ученици су формирали групе за припрему радова на тему из заштите животне средине. Покушали су да направе програм којим ће се представити као и друге групе у Центру за културу у Раковици 13.11.2014.године на јавном часу. Покушали су да отпевају Еколошку химну, покушај није био баш успешан. Увежбаће надамо се јер им је изазов да добију сви укупно позив за дружење на рекама 14.11.2014.године.

Радове ће «Какво окружење очекујем, шта могу да учиним» за „Зелено срце белог града“, написати група дечака. Учесници еко радионице ће након обука бити укључени као еко волонтери. Можемо рачунати на повећање броја еколошки едукованих младих у Београду, за акције у својој заједници.