Зелени дани и јавни час позив за «ЗЕЛЕНО СРЦЕ БЕЛОГ ГРАДА»

Oбјављујемо да је наш пројекат отпочео са реализацијом » Зелени дани и јавни час позив за «ЗЕЛЕНО СРЦЕ БЕЛОГ ГРАДА», усвојеног од Секретаријата за заштиту животне средине, од 14.10.2014. године.

Пројекат препоручује и Секретаријат за образовање и дечију заштиту, али без финансијске помоћи. Пројекат подржава ГО Раковица и ГО Савски венац.

» Зелени дани и јавни час позив за «ЗЕЛЕНО СРЦЕ БЕЛОГ ГРАДА», је пројекат едукативног карактера на тему заштите животне средине и природних ресурса, чији су главни учесници предшколци, основци и средњошколци. Активности нашег пројекта су планиране за извођење на општинама Раковица и Савски венац. Циљ нам је припремити и организовати јавни час «Ми хоћемо чисте реке и зелене шуме «, за промоцију знања и развијање вештина у корист заштите животне средине и природнх ресурса, укључењем вртића, група предшколаца са општине Раковица.

Планирано је укључење основаца и средњошколца из школа са општине Раковица, за обуке кроз Еко школу за еко едукаторе. Други једнако важан циљ нам је организовање тематских јавних скупова, у оквиру Годишњег програма Зелени дани на Савском венцу, за средњошколце, све заинтересоване организације и грађане. Све пројектне активности желимо промовисати за правилн однос према животној средини и вредностима природних ресурса, укључењем најмлађих. На доприносу развоја пројекта и промоцији радиће партнер на пројекту Европски центар за регионалну сарадњу Позивамо да у име ваше организације, искажете интересовање за учешће ваших васпитача и предшколаца, професора и ученика за активно извођење пројекта.

За све појединости и више информација стојимо на располагању.